Διαδηλώστε! – Με σύνθημα «Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΠΕΣΕ – ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ»

Διαδηλώστε! – Με σύνθημα «Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΠΕΣΕ – ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ» η Επιτροπή για το Ανοιγμα της οδού Λήδρας καλεί αύριο Σάββατο 10/03/2007 στις 11π.μ. σε πολιτικοκαλλιτεχνική εκδήλωση στο τέρμα της οδού Λήδρας.

> Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΠΕΣΕ – ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΛΗΔΡΑΣ

Χαιρετίζουμε την κατεδάφιση του διαχωριστικού τοίχου της οδού Λήδρας σαν την πιο θετική εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου

Η κατεδάφιση του διαχωριστικού τοίχου της οδού Λήδρας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για ελεύθερη επικοινωνία στην Κύπρο. Η ίδια η ύπαρξη του τοίχου αποτελούσε σύμβολο μίσους και διαχωρισμού χωρίς να εξυπηρετεί κανένα ουσιαστικό σκοπό. Με την κατεδάφισή του δημιουργείται για ακόμα μια φορά η ατμόσφαιρα της ελπίδας που θα μπορούσε να συμβάλει στο κρίσιμο βήμα μιας συμφωνίας για το άνοιγμα της οδού Λήδρας.

Δεν ξεχνούμε φυσικά πως αυτό το άνοιγμα δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Ακόμα και αυτή τη στιγμή της θετικής δράσης γίνονται δηλώσεις που εκπέμπουν αρνητικά μηνύματα, ακούονται φωνές που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κίνηση της κατεδάφισης του τοίχου σαν επικοινωνιακή κίνηση, σαν κίνηση αναίρεσης των αρνητικών εικόνων που δημιούργησε η στάση της κυπριακής κυβέρνησης σε σχέση με την κατεδάφιση της γέφυρας από τον Ταλάτ. Δυστυχώς αυτές οι δηλώσεις δεν προέρχονται μόνο από τους ηγέτες του ΕΥΡΩΚΟ που έσπευσαν πρώτοι να μειώσουν τη σημασία της κατεδάφισης, αλλά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εμείς θέλουμε την κατεδάφιση του τοίχου να ακολουθήσουν ακόμα πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για να ανοίξει η οδός Λήδρας. Θέλουμε ακόμα το σημερινό κλίμα να μην εξαντληθεί στην οδό Λήδρας αλλά να περιλάβει και τα άλλα οδοφράγματα που χωρίζουν την κυπριακή γη στα δυο. Είναι καιρός οι δυο πλευρές να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιγνίδια και να προχωρήσουν σε έργα.

Ο αγώνας μας για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων έχει δώσει τους πρώτους καρπούς του. Όμως δεν έχει ακόμα τελειώσει. Θα συνεχιστεί ώσπου να μην υπάρχουν πια οδοφράγματα, ώσπου να μην υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση των Κυπρίων σε όλο το νησί.

>Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΗΔΡΑΣ
>Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ-ΛΙΜΝΙΤΗ
>Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Λευκωσία, 09 του Μάρτη 2007

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22757553, 99697582, 99413370
Email: tombazos@ucy.ac.cy

Αναρτήθηκε στις Θεσμοί και Δράσεις. 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Διαδηλώστε! – Με σύνθημα «Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΠΕΣΕ – ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ»”

  1. ΦΑΛΙΕΣ Η ΕΦΕΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ « Says:

    […] Διαδηλώστε! – Με σύνθημα «Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΠΕΣΕ – ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΜΕ … […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: