Μεν κάμεις απλήρωτες υπερωρίες, please…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας βρεττανικών συντεχνιών TUC :

Όσοι εν πληρώνονται για υπερωρίες στην πραγματικότητα δουλεύκουν μούχτιν υπερωρίες που αντιστοιχούν στο να δουλεύκουν μούχτιν που την αρχήν του χρόνου ώς την περασμένην Παρασκευή (23 του Φεβράρη). Για τούτον το λόγο η 23 του Φλεβάρη εν η πρωτομαγιά των υπερωριάκηδων, που γιορτάζεται με το να αρνηθείς να κάμεις υπερωρίες τζιαι να δουλέψεις μόνον τες πληρωμένες ώρες.

Τζιαι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων τουλάχιστον έσιει συμβόλαιο, με πολλά παραπάνω ασφάλεια που τζιείνους που πληρώνουνται με την ώρα.

Μαύρος

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. 11 Σχόλια »

11 Σχόλια to “Μεν κάμεις απλήρωτες υπερωρίες, please…”

 1. Τζε Says:

  Το πρόβλημα είναι η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, όχι οι υπερωρίες.

  Δεν είναι ότι μας κλέβουν όταν δεν πληρωνόμαστε τις υπερωρίες, μας κλέβουν όταν παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παράγουμε.

  Είναι η μισθωτή σκλαβιά δηλαδη…

 2. φικρής ευρασιάτης Says:

  η μισθωτή σκλαβιά όμως σήμερα εκφράζεται ως η εντατικοποίηση της εργασίας και η επέκταση της σε βάρος του «ελεύθερου χρόνου». άρα οι απλήρωτες υπερωρίες στο βαθμό που αποκρυσταλλώνουν αυτή την εξέλιξη έχουν την πολιτική τους σημασία

 3. Τζε Says:

  Μπορεί να έχουν την πολιτική τους σημασία, η οποία δεν είναι μεγαλύτερη από την ουσία του προβλήματος.

  Το πρόβλημα είναι η ιδιοκτησία των Μέσων Παραγωγής Πλούτου. Είτε εργαζόμαστε πολύ είτε λίγο, υπό αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι ανισότητες θα αυξάνονται, είτε με τον ένα ρυθμό είτε με τον άλλο,, οι ανισότητες όπως και η εξουσία των μεν επί των δε,

  Η απλήρωτη υπερωρία μπορεί να σταματήσει να υπάρχει και η ληστρική επιδρομή των καπιταλιστών να συνεχίσει ανενόχλητη ή και να μεγεθύνεται.

 4. φικρής ευρασιάτης Says:

  Σύμφωνοι ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μέσων παραγωγής έχει πρωτεύουσα σημασία.
  Όμως, σημασία έχει επίσης και το πόσο και κάτω από ποιες συνθήκες εργαζόμαστε. Ο στόχος της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής δεν πρέπει να αποσυνδέεται και από τον στόχο της μείωσης του εργασιακού χρόνου.

 5. Τζε Says:

  φιλε φικρη, εγω δεν θα ειχα προβλημα εαν κοινωνικοποιουνταν τα μεσα παραγωγης και ας δουλευα 100 ωρες την μερα!

  μπορει να φτασουμε σε ενα καπιταλιστικο καθεστως που να δουλευουμε 4 ωρες την ημερα, να μην υπαρχει ανεργεια κιολας, να περνουμε τρεις και εξηντα, και να μην απολαμβανουμε πληρως τα αγαθα που δικαιουμαστε!

 6. Μαύρος Says:

  Οι συνθήκες εργασίας τζιαι η εξέλιξη τους, εν κάτι που με ενδιαφέρει τζιαι εμένα τζιαι το Φικρή, τζιαι νομίζω τζιαι τους υπόλοιπους φαλιαδώρους/αναγνώστες. Στη συγκεκριμένη, περίπτωση οι απλήρωτες υπερωρίες εν ένα που τα χαρακτηριστικά της αλλαγής των συνθηκών εργασίας προς το σιειρόττερο. Που την άλλη, τα μέσα παραγωγής ήταν μη κοινωνικοποιημένα τζιαι εξακολουθούν να εν μη κοινωνικοποιημένα. Αλλάσσουν φυσικά τζιαι τζιείνα, τζιαι εν κάτι που εννα είσιεν ενδιαφέρον να το συζητήσουμε. Προσωπικά εν βλέπω το λόγο να ιεραρχήσω το ένα σαν πιο σημαντικόν που το άλλο. Επειδή είμαι τζιαι νάκκο ρεφόρμας, ίσως να ιεραρχώ το κεκτημένο που χάννεται (πληρωμένη υπερωρία) πάνω που το ουτοπικό (κοινωνικοποίηση). Προσωπικά, είτε κοινωνικοποιημένα ήταν τα μέσα είτε ιδιωτικά, πάλε ττιλαρισμένος εννα ήμουν μετά που πολλές ώρες δουλιάς.
  Εν καλά να έχουμε υπόψην μας την ιστορία που τη μια του λενινισμού/σταλινισμού που υιοθέτησεν taylorιστικές διαδικασίες, εξύμνησε το Σταχάνωφ κλπ κλπ τζιαι που την άλλη την εξύμνηση της ττεμπελιάς που την εναλλακτική σκέψη.

 7. Μαύρος Says:

  Τζιαι για να πω τζιαι θκιο πράματα για τα μέσα παραγωγής, που σχετίζουνται τζιαι με τα πράματα που εγραψα για άμεσην ενημέρωση:

  Αν δούμε π.χ τα μέσα παραγωγής πληροφορίας όπως κομπιούτερ, φωτογραφική μηχανή , πολλοί έχουμεν τα σπίτιν μας (εν πολλά πιο φτηνά που π.χ έναν τυπογραφείο). Τζιαι μπορούμεν να αννοίξουμεν ένα λογαριασμό στο WordPress (π.χ.) τζιαι να διαθέτουμε τούτα που παράγουμε.

  Πολλοί θεωρούν ότι τούτον το πράμα εν μια επανάσταση, επειδή ακριβώς «εχουμε» τα μέσα παραγωγής. Που την άλλη όμως, έρκεται π.χ η εφημερίδα, που εν ο παραδοσιακός εργοδότης, τζιαι πείθει μας να της δώκουμε τες πληροφορίες μας μούχτιν, έτσι ούτε τζιεινη παθαίνει τίποτε που την απώλεια της αποκλειστικότητας στα μέσα, αλλά τζιαι εμείς ελειτουργήσαμε σαν αθέμιτος ανταγωνισμός του επαγγελματία δημοσιογράφου που τωρά εν εσιει δουλιά (δε ας πούμε http://www.theregister.co.uk/2006/12/29/photojournalism_and_copyright/ )

 8. Μ.Β. Says:

  Πρέπει να δούμε και τους παράγοντες που επιτρέπουν το απλέρωτο overtime στην εποχή μας .
  πχ. τα προσωπικά συμβόλαια ,τα οποία αντικαθιστούν σιγά σιγά τις συλλογικές συμβάσεις, δημιουργούν συνθήκες έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων με αποτέλεσμα ,ο υπερβάλλον ζήλος που αναγκαστικά εκδηλώνεται ,να έχει και τον χαρακτήρα της απλέρωτης εργασίας .
  Η ανασφάλεια επίσης που υπάρχει στην εποχή της “ευέλικτης” εργασιακής σχέσης , κάνει την απλήρωτη εργασία να μοιάζει λεπτομέρεια ,αν αυτή θα σημαίνει την βελτίωση της πιθανότητας να έχεις και αύριο δουλειά .
  Οι μετανάστες ,κυρίως οι θεωρούμενοι παράνομοι ,δεν έχουν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στην απλήρωτη υπερωρία .

  Δεν είναι αρκετή πάντως για ένα ελευθεριακό κίνημα η κοινωνικοποιήσει των καπιταλιστικών μέσων παραγωγής .Τα συγκεκριμένα μέσα είναι κατασκευασμένα με σκοπό το κέρδος του αφεντικού και όχι την ευτυχία του ανθρώπου ή τον σεβασμό του περιβάλλοντος . Αν μιλούμε για κοινωνική αλλαγή κατά την αντίληψη μου πρέπει να μιλάμε για νέα αντίληψη και φυσικά άλλου είδους μέσα και τρόπο παραγωγής

 9. Τζε Says:

  Η χειροτερευση της ποιοτητας ζωης μας δεν προερχεται τοσο απο την απληρωτη εργασια(ΑΕ), αλλα απο την ανασφαλεια στην εργασια/επιβιωση μας (πως να απολαυσεις τον καφε σου αμα δεν ξερεις τι ξυμερωνει αυριο;). Προερχεται και απο τις εξουσιαστικες σχεσεις που υπαρχουν μεσα σε καθε …γαλερα, και μας φορτωνουν με στρεςς, πιεση, νευρα. Η ΑΕ ειναι αλλο ενα κομματι του παζλ της ηττας μας. Οι εργοδοτες δεν συνομοτησαν. Η Α.Ε, ειναι αποτελεσμα της δομης της οικονομιας. Ειναι ουτοπικο να πιστεψουμε οτι το ποταμι γυριζει πισω ή οτι σταματα. Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να ανατρεψουμε την ροη του.Αλλιως πνιγομαστε…

 10. φικρής ευρασιάτης Says:

  το πως θα αναστρέψουμε το ποτάμι νομίζω πρέπει να εν η αφετηρία μας.
  νομίζω ότι τα μέσα παραγωγής εν πιο κοινωνικοποιημένα σήμερα παρά πριν
  το θέμα εν η μορφή της κοινωνικο-ποίησης, σήμερα εν αφηρημένη, ακατανόητη τζαι άρα αποξενωτική, αύριο μπορεί να την αλλάξουμεν
  ο Μ.Β. λαλεί θέλουμε τζαινούρκο τρόπο τζαι άρα μέσα παραγωγής
  να προσθέσω ότι ο τζαινούρκος τρόπος παραγωγής πρέπει να αντλήσει που τον παλιό, πρέπει να φκεί που μέσα που την πραγματικότητα που βιώνουμε όι μέσα που κανένα επαναστατικό πρόγραμμα,
  θέλω να πω ότι η κατεύθυνση μας έν πρέπει να ένι πάμε στα βουνά να κάμουμε κολλεκτίβες αλλά να αναζητήσουμε δαμέ στες πόλεις μας τα στοιχεία που μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα πιο ανθρώπινο τρόπο παραγωγής

 11. ACAB Says:

  Na parathesw kai egw ena mirko «mathimatiko» asteio pou eixame typwsei me kati paidia sto panepistimio pou eimai stin agglia san apantisi se mia dialeksi-parousiasi ekproswpwn diaforwn megalwn epixeirisewn otan mas eixan priksei pws na apodidoume perissotero apo to 100% !!!
  Enjoy:

  What makes 100%?

  What does it mean to give MORE than 100%?

  Ever wonder about these people who say they are giving more than 100%?

  We have all been to these meetings where someone wants you to give over 100%

  How about achieving 103%? What makes up 100% in life?

  Here’s a little mathematical formula that might help you answer these question.

  If:

  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z is represented as:

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

  Then:

  H A R D W O R K

  8+18+4+23+15+18+11 = 98%

  K N O W L E D G E

  11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

  But:

  A T T I T U D E

  1+20+20++9+20+21+4+5 = 100%

  And:

  B U L L S H I T

  2+21+12+12+19+8+9+20 =103%

  AND, Look how far ass kissing will take you.

  A S S K I S S I N G

  1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 =118%

  So, one can conclude with mathematical certainty that whilst hard work and knowledge will get you close, and attitude will get you there, it’s the bullshit and ass kissing that will put you over the top!

  p.s. WE choose to go for something more enjoyable:
  F R E E D O M
  6+18+5+5+4+15+13= 69 😉


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: