Άμεση ενημέρωση: μερικά εργαλεία

του Μαύρου

Τι θέλεις να κάμεις: να καταγράψεις πράματα στα οποία ήσουν παρών, ειδικά αν μπορεί να σε ψάξουν τζιαι να σου κατάσχουν φιλμ/σημειωματάρια ή κασέττες, για να ενημερώσεις άλλον κόσμο, ή για να υπάρχει ένα αδιαμφησβήτητο στοιχείο σε περίπτωση δίκης.

Τι χρειάζεσαι: κινητό με φωτογραφική τζιαι δυνατότητα να στείλεις MMS
Κάποια πρόσβαση στο ίντερνετ (τζιαι νέτκαφε κάμνει)

Μπαίνεις στο ίντερνετ τζιαι δημιουργείς λογαριασμό στο flickr (εκτός αν έσιεις ήδη λογαριασμό Yahoo). Που τες ρυθμίσεις του λογαριασμού βρίσκεις το email στο οποίο άμα στείλεις φωτογραφία με MMS αποθηκεύεται στο λογαριασμό σου. Πάλε που τες ρυθμίσεις, κανονίζεις αν θέλεις να εν προσβάσιμες τούτες οι φωτογραφίες που ούλλους(για άμεση ενημέρωση) ή μόνο που σένα. Μπορείς να καθορίσεις την άδεια αναδημοσίευσης (έσιεις επιλογές μεταξύ απόλυτου copyright τζιαι διαφόρων εκδοχών της creative commons), τζιαι να συνδέσεις το μπλογκ σου ώστε κάθε φωτογραφία που ανεβάζεις να ανεβαίνει τζιαι ποτζιεί.Για βίτεο έσιει αντίστοιχην υπηρεσία το YouTube αλλά μόνο για τα τηλεφωνικά δίκτυα της Αμερικής προς το παρόν.

Με το που φκάλλεις τες φωτογραφίες, στέλλεις τες αμέσως στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Ο,τιδήποτε κείμενο στειλεις μαζί μες το MMS εννα φανεί μαζί με τη φωτογραφία. Η υπηρεσία προσφέρει RSS feed για να συμπεριλάβεις τες φωτογραφίες σε άλλη σελίδα, ίσως μαζί με τες φωτογραφίες άλλων

Σημειώσεις: Τα κινητά με φωτογραφικές μπορεί να χρησιμοποιούνται κυρίως σαν δήλωση κοινωνικού στάτους αλλά στην συγκεκριμένημ περίπτωση ενδιαφέρουν με σαν μέσα καταγραφής τζιαι διακίνησης πληροφορίας.

Το Yahoo που εν η μητρική εταιρία του Flickr εν έσιει τζιαι την καλλύττερη φήμη συμπαράστασης σε ακτιβιστές, ήδη με τα στοιχεία που εδώκαν της Κίνας επήεν φυλακήν ένας. Το Google που εν η μητρική του YouTube επίσης συνεργάζεται με την κινέζικη λογοκρισία.

Επερίγραψα την λύση που εννα δουλέψει με τα πιο πολλά κινητά. Yπάρχουν τζιαι προγραμματούθκια Java για μερικά μοντέλλα που κάμνουν τούν τη δουλιά. Κάποια πιο ακριβά μοντέλλα της Nokia έχουν ήδη λογισμικό για να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Flickr, κάποια ακριβά Sony Ericson για να ανεβάζουν στο Blogger. Tο Yahoo Go μπορεί να εγκατασταθεί σε αρκετά Nokia τζιαι σε Windows mobile για να ανεβάζει φωτογραφίες στο Yahoo Photos. Αλλά τούτα καλλύττερα να μεν τα χρησιμοποιήσετε για έτσι φάσεις επειδή μπορεί να χταρτούν.

Συνδέσμοι:
http://www.flickr.com
http://youtube.com/my_profile_mobile

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: